Problemele motoarelor din dezmembrări

Când vrei să cumperi un motor din dezmembrări trebuie să ai în minte că el reprezintă cea mai scumpă piesă de pe dubă. Cu siguranță te-ai gândit că nu arunci banii pe fereastră când motorul utilitarei trebuie schimbat cu altul mai bun. Motoarele din dezmembrări trebuie să fie verificate și foarte bine întreținute.

Majoritatea parcurilor de dezmembrări îți vând motorul scos și nu ai posibilitatea testării acestuia. La ce să fii atent când ești nevoit să-l schimbi? Iată o listă cu cele mai importante aspecte și probleme legate de motoarele din dezmembrări.

 

Cele mai întâlnite probleme la motoarele din dezmembrări

 

1. Motorul care este scos de pe dubă

Dacă motorul este scos nu poți garanta că el funcționează în parametri normali. Niciodată nu vei ști că funcționează 100% bine. Există o listă vastă de posibile probleme care pot cauza defectarea acestuia. Nu ai garanția că a fost luat de pe o dubă în stare funcțională sau avariată. Prin urmare, motorul ar putea prezenta defecte ascunse datorită șocurilor mecanice pe care le-a suportat în urma impactului.

 

2. Motor achiziționat online

Cel mai mare risc e să cumperi online cea mai scumpă piesă, și anume, motorul. Evită să faci această greșeală! Omiți posibilitatea testării lui, nu-l auzi cum funcționează, nu știi dacă e în stare bună de funcționalitate, nu știi dacă scoate fum sau nu. Cel mai sigur mod de a cumpăra e să mergi la parcul de dezmembrări și să-l testezi.

La noi, ai posibilitatea de a verifica motorul pe utilitară, îl poți porni și să-i asculți turațiile, dacă scoate fum, sunetul să fie normal, rotund.  Garanția o primești la montare cu factură inclusă. Suntem singurul parc auto din țară care oferă posibilitatea testării/pornirii motorului pe utilitară.

 

3. Componente cu frecvență mare de defectare

Dacă motorul e scos de pe dubă există câteva componente care prezintă un risc de defectare destul de mare și de care nu ești conștient: garnitura chiulasei arsă, blocul spart/fisurat, motor fără compresie, senzori defecți etc.

Dacă te gândedști la varianta achiziționării unui motor din dezmembrări care nu este dat jos de pe utilitară, te așteptăm la parcul nostru și ai avantajul testării plus garanția la montare.

Vezi aici video cu motor în faza de testare!