debitmetru aer

Dezavantajele cumpărării pieselor din dezmembrări

Când ești indecis asupra achiziționării pieselor din dezmembrări, trebuie să fii atent ce parc de dezmembrări auto alegi. Există numeroase parcuri auto care comercializează piese, dar nu toate satisfac nevoile clienților. Te trezești că ai dat banii pe o piesă, teoretic originală, dar e aftermarket sau piesa comandată nu e originală. Ce dezavantaje prezintă cumpărarea pieselelor din dezmembrări? Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

1. Garanție

Nu ai siguranța că piesa pe care o cumperi va și funcționa. Când cumperi din dezmembrări vrei să fii sigur pe ce dai banii. Nu cred ca vrei să cumperi o piesă doar ca să o schimbi la 2 săptămâni sau la o lună. Alege un parc care îți oferă garanție!

2. Lipsă de profesionalism

2.1  Mecanici

Există oameni și oameni, dar profesionalismul trebuie să fie nelipsit într-un parc auto. Dai peste diferite parcuri de dezmembrări unde mecanicii nu lucrează cu responsabilitate, nu sunt atenți cu piesele, le lovesc, le sparg sau le zgârie. Când vezi cum lucrează te răzgândești și iar încerci alt parc auto. Dacă mecanicii lucrează profi și sunt atenți, știi că utilitara ta e pe mâini bune, ai siguranță și încredere în ei.

2.2  Servicii clienți

Cel mai important lucru e să fii servit și să existe promptitudine din partea departamentului de vânzări sau a persoanei de contact. Cel mai frustrant e să nu ți se răspundă sau să aștepți mult și bine, să nu existe o comunicare și o evidență a pieselor, stocului, prețurilor etc.

3. Incompatibilitate culoare

Acest lucru se întâmplă în cazul pieselor de caroserie, există posibilitatea ca piesa să nu aibă aceeași culoare cu duba și trebuie să plătești și revopsirea.

4. Uzură fizică

Gradul de uzură al piesei poate fi destul de mare, iar cei de la dezmembrări să-ți prezinte piesa ca fiind într-o stare bună de funcționalitate. După ce ai cumpărat piesa și ai montat-o, iar după câteva săptămâni de folosire trebuie schimbată din nou și ajungi să dai banii de 2 ori.

via GIPHY

 

5. Factura

Oho, câte parcuri auto știi care lucrează ilegal (la negru) și clienții cumpără fără factură. Trebuie să te ferești de parcurile care nu îți dau garanție nici factură.

6. Originalitate

E cel mai important aspect la care trebuie să fii atent când vrei să cumperi din dezmembrări. Trebuie să te asiguri de marca piesei, să îi verifici originalitatea. Aici e foarte important să fii atent când cumperi online, verifică bine poza care ar trebui să reflecte realitatea!

 

Ești decis să cumperi din dezmembrări, dar încă nu știi de unde? Vrei să beneficiezi de garanție, factură și piesa să funcționeze în parametri normali? Vizitează parcul nostru cu piese originale provenite din dezmembrarea utilitarelor!