cum sa protejezi duba de rugina iarna

Cum sa protejezi duba de rugina iarna

Te-ai intrebat cum sa protejezi duba de rugina iarna?

Rugina e acel monstrulet subtil care nu trece cu vederea nici chiar dubele. Autoutilitara si nu doar ea, ci toate autovehiculele, sunt predispuse la rugina, cel mai des, in sezonul rece. Ce poti face ca sa amani, nu sa grabesti aparitia ruginii? Exista cateva lucruri pe care le poti aplica autoutilitarei tale. Iata cum sa protejezi duba de rugina iarna!

 

1. Ai grija la zgarieturi sau alte lovituri

Locurile cele mai frecvente unde duba ta poate suferi unele zgarieturi sunt parcarile. In momentul in care cel care a parcat langa tine isi deschide usa/usile masinii, se mai intampla sa-ti atinga duba si sa o zgarie. Acea zgarietura va retine zapada, ploaia adica umezeala si, in timp, va cauza ruginirea.

 

Unele lovituri sau fisuri le poti lua din mers. Daca stai in spatele unui autovehicul mare, exista riscul sa sara o pietricica si e suficient sa provoace o fisura sau o zgarietura care va costa. Pastreaza o distanta mai mare fata de autovehicule din fata!

Cum sa protejezi duba de rugina iarna

 

2. Spala duba

In sezonul rece, duba e aproape tot timpul murdara de la zapada, iar umezeala pe termen lung cauzeaza rugina. Nu doar zapada, dar si mizeria acumulata retine umezeala. Un alt factor care poate cauza riginirea e sarea pentru deszapezit. Daca sarea e intr-o cantitate mare pe drum, deja e o problema pentru autoutilitara. Nu lasa duba nespalata prea mult timp! Daca o speli regulat, iar apoi o duci la ceruit, vei reduce considerabil riscul ruginirii.

Cum sa protejezi duba de rugina iarna

 

3. Verifica duba in mod regulat

In acest anotimp canceros al frigului, trebuie sa verifici toata caroseria, motorul si sasiul. Primul semn ale ruginii pe caroserie e vopseaua crapata sau care are bula de aer. Daca ingrijesti cu atentie duba, rugina nu va da tarcoale asa de repede, insa nu poti evita acest lucru la nesfarsit.