sfaturi pentru soferii incepatori in sezonul rece

Sfaturi pentru șoferii începători în sezonul rece

Te-ai blocat în zăpadă? Ai derapat? O dată cu apariția zăpezii și a poleiului, șoferii întâmpină o grămadă de probleme (blocare în zăpadă, derapare, tamponarea autovehiculelor datorită distanței reduse la extrema etc). Iată ce să faci că să previi aceste probleme și cu ce trebuie să dotezi duba:  

Câteva sfaturi pentru șoferii începători în sezonul rece

1. Lucruri importante pe care trebuie să le ai în dubă: lanțuri antiderapante, lichid anti-îngheț pentru parbriz, lopățică, păstrează rezervorul plin, lanternă (dacă circuli noaptea), cabluri de curent, apă, rezerve de alimente.

2. Păstrează o distanță mai mare față de vehiculul din față și nu frâna brusc.

3. Viraje lente – acestea trebuie făcute cu atenție, micșorând viteza înainte de a face virajul. După viraj se accelerează ușor.

Sfaturi pentru șoferii începători în sezonul rece

 

4. Păstrează aceeași viteză cu care ai început să urci o pantă. E recomandat să ai o viteză mai mare, iar la coborâre folosiți frâna de motor.

5. Scoate duba blocată din zăpadă – eliberează zona roților din față și din spate. Nu tura motorul prea tare ca să nu se formeze gheață sub roți prin topirea zăpezii. Așează obiecte în fața roților și accelerează ușor.

Sfaturi pentru șoferii începători în sezonul rece

 

6. Folosește frâna de motor când afară sunt mai puțin de 0 grade, sau este zăpadă sau polei pe asfalt.

 

Chiar dacă iarna este un anotimp destul de provocator pentru șoferii de dube sau de un autovehicul oarecare, asta nu înseamnă că dotarea dubei trebuie desconsiderată, dimpotrivă, cu cât se iau măsurile necesare, cu atât pot fi reduse pericolele.