motor fara anexe

Cum să cumperi piese din dezmembrări?

 

Când ești hotărât să cumperi piese din dezmembrări pentru utilitară, deja ai exclus varianta achiziționării unei piese noi. De cele mai multe ori, buzunarul nu îți permite să dai banii pe o piesă nouă. Piesele din dezmembrări chiar dacă nu sunt noi, ele sunt întreținute și verificate. În funcție de ce ești dispus să dai banii pe o piesă din dezmembrări?

 

Care sunt factorii pe care trebuie să îi iei în considerare când cumperi o piesă din dezmembrări?

1. Calitatea

Nu cred că vrei să dai bănuții pe o piesă foarte ieftină, chiar dacă prețul îți face cu ochiul. Trebuie să-ți imaginezi că mașina e alcătuită din verigi, legate una de alta.  Dacă veriga pe care trebuie să o schimbi nu are calitate, lanțul se va rupe la prima forțare. La fel se întâmplă și cu o piesă foarte ieftin achiziționată și de calitate redusă.

calitate

 

2. Prețul 

E adevărat că prima dată prețul izbește ochii. Tocmai de aceea ai ales să cumperi din dezmembrări pentru că prețul e mai convenabil. Aspectul pe care nu trebuie să-l omiți e era vitezei în care trăim. Trebuie să ții pasul cu ce se schimbă în jurul tău pentru că reducerile și promoțiile apar prima dat pe internet. Dacă vrei să cumperi piesa de 2 sau chiar 3 ori mai ieftin decât la magazinul fizic, comandă direct de pe site.

pret

 

3. Consultanța

Când vine vorba de schimbarea pieselor la utilitare, e recomandat să te consulți cu un specialist. Nu e cazul să te consulți pentru piesele din caroserie, dar piesele ce țin de motorizare, turbină, motor, cutie de viteze, injectoare etc, nu e o joacă. Întreabă în stânga și dreapta și vezi ce concluzie poți să tragi în urma părerilor celorlalți.

consultanta piese din dezmembrari

 

Înainte să cumperi orice piesă, informează-te! Nu te costă nimic să întrebi și să aduni păreri pro sau contra, dar decizia e a ta! Tot ce vrei să știi despre o piesă găsești pe internet la un click distanță. Dacă ai cumpărat deja piese din dezmembrări, spune-ne ce criterii de selecție ai urmat!