piese noi piese din dezmembrari

Piese auto din dezmembrări sau noi?

Întrebarea pe care majoritatea șoferilor de utilitare și-o pun când trebuie să schimbe o piesă. “Cumpără piesă nouă pentru că…”, cumpără din dezmembrări pentru că…”, oamenii știu să dea cu părerea sau chiar să îți dea argumente bune ca să cumperi din stânga sau din dreapta. De cine asculți în cele din urmă? Ce urmărești când trebuie să schimbi o piesă pentru utilitară?
hala

La ce ești atent când schimbi o piesă pentru utilitară?

În primul rând, trebuie să te gândești la calitate! Poate nu ai mulți bani de dat pentru o piesă nouă, dar ai în minte și alternativa pieselor din dezmembrări. Piesa nouă nu înseamnă că e și de calitate, gândește-te câte chinezării se produc în ultima perioadă. În schimb, o piesă din dezmembrări poate e mai puțin uzată, dar e originală și are calitate.

 

În al doilea rând, elementele de caroserie de la o dubă le poți achiziționa destul de ieftin de la parcurile auto. De ce să nu salvezi câțiva bănuți în altă parte? Faruri, capota, uși, grile, geamuri etc, le poți cumpăra la jumătate de preț sau poate chiar mai ieftin. Dacă ai o utilitară mai veche chiar nu merită să investești în piese noi pentru caroserie.

 

În al treilea rând, există și piese noi care fac concurență celor din dezmembrări la preț. Dacă ești adeptul pieselor noi chiar trebuie să-ți ridici un semn de întrebare din punct de vedere al calității. Fie că ești pro sau contra pieselor noi/din dezmembrări, cel mai important lucru pe care trebuie să-l urmărești e raportul calitate-preț. Nu te lăsa păcălit de preț, mai degrabă alege piesa originală în schimbul unei piese la un preț convenabil, dar cu o calitate extrem de redusă.

 

Așteptăm să ne ne împărtășești ce alegi tu. Nou sau din dezmembrări? Care opțiune e mai avantajoasă și de durată? Lasă un comentariu mai jos cu părearea ta!