crafter

Volkswagen Crafter asistent de menținere a benzii

 Lane Assist

Ai scăpat brusc de sub control mașina? Sau poate ai avut o stare de oboseală și nu te-ai putut concentra în timp ce conduceai? Acestea sunt doar câteva cauze care pot să producă numeroase accidente. La fel ca Sprinterul și pentru Crafter s-a introdus acest asistent important care te ajută să păstrezi banda. Să vedem ce rol are și cum funcționează.

 

Rolul asistentului de menținere a benzii

1. În primul rând siguranța șoferului –  în primul rând, orice asistent implementat are în vedere siguranța șoferului.  Acest asistent e prietenul tău când nu menții banda de rulare. Te ajută să păstrezi controlul utilitarei când ești luat prin surprindere și depășești banda ta.

 

2. Asistentul de menținere a benzii are dotat în parbriz o cameră care identifică marcajele de pe bandă și le procesează într-un calculator. Apoi procesează acțiunile șoferului. Dacă șoferul dubei trece neintenționat banda de rulare, asistentul se activează automat și atenționează șoferul prin semnale vizuale, sonore și vibrații.

lane assist

 

Cum funcționează?

1. Semnale de avertizare vizuale și sonore – dacă părăsești banda involuntar, semnalul vizual va apare la bord printr-o lumină și o dată cu el se va activa și cel sonor. De exemplu, semnalul sonor e foarte important în momentul în care aproape ai ațipit și nu ești atent la semnalul vizual, avantajul e că sunetul te avertizează și poți acționa.

 

lane assist

 

2. Semnal de vibrații – te avertizează prin vibrații ușoare ale volanului. Avantajul e că simți, nu doar vezi și auzi celelalte semnale. E poate cel mai rapid semnal care te îndeamnă să acționezi și să revii pe banda ta. Când simți vibrația ușoară a volanului, automat îți induce o atenție sporită.

 

3. Se activează automat de la 60 km/h – dacă sistemul nu percepe nici o acțiune voluntară din partea ta, acesta va acționa automat până când readuci duba pe bandă. Se dezactivează automat când schimbi banda în mod voit (rotirea volanului, frânare, accelerare sau folosirea semnalizatoarelor de direcție). Poate fi activat sau dezactivat din panoul de instrumente.

lane keeping assist activate

 

Toate sistemele de siguranță sporesc bucuria șoferilor de dube și le oferă o statisfacție mai mare când conduc. Dacă utilitara ta dă semnale că i-a sosit ceasul, la noi poți lăsa duba la dezmembrat.