Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

Mercedes Sprinter – Blind Spot Assist

Asistentul pentru unghi mort (Blind Spot Assist)

Vorba lui Goethe: “Cel mai dificil lucru este să vezi ceea ce este în faţa ochilor tăi.” Dacă în față e dificil să vezi, să nu mai vorbim atunci de unghiul mort în timp ce conduci. Cât de ușor te poate păcăli când ești sigur pe banda ta și nu vezi când un vehicul vrea să intre în depășire. Mercedes Sprinter – Blind Spot Assist e extensia ochilor tăi.

Sistemul de siguranță pentru această problemă a fost conceput la Sprinter pentru a spori vizibilitatea șoferului când un vehicul intră în acțiunea de depășire. Blind Spot Assist sau asistentul pentru unghi mort, te avertizează din timp când vrei să schimbi benzile și ai în spate alte autovehicule.

Cum funcționează Mercedes Sprinter – Blind Spot Assist?

 1. Detectează autovehiculele aflate în unghiul mort și te anunță printr-o lumină aprinsă la bord și la oglinda laterală.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

2Când senzorii radar detectează obstacolul, asistentul pentru unghi mort se activează. Aceștia acționează pe o rază mică de aproximativ 3 m lateral și în spatele dubei.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

3. Asistentul pentru unghi mort poate fi activat și dezactivat. Poți opta pentru activarea sau dezactivarea acestui sistem. Ia în considerare că senzorii vor detecta și alte obstacole în afară de mașini. Așadar, nu e necesar să-l păstrezi activat tot timpul.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

Probleme care pot să apară la acest sistem  

 1. Se poate întâmpla să nu detecteze autovehiculele la o viteză normală – verifică meniul ca să te asiguri că sistemul este activat. Dacă e pornit, dă-i un restart. Asta e una din variante, iar cealaltă, dezactivează sistemul pentru câteva minute și activează-l din nou. Verifică dacă senzorul e murdar și necesită curățat, poate să nu funcționeze și din această cauză.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

2. Detectarea autovehiculelor peste 2 benzi – nu e neapărat o problemă, de fapt e funcția radarului care detectează autovehiculele mai mari care sunt peste 2 benzi. Te fac mai vigilent, dar radarul nu are treabă cu modul în care tu conduci, ci cu poziția altor autovehicule.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

3. Detectarea barierelor și a altor obiecte de pe drum – acest lucru se întâmplă când în raza de acțiune nu se află nici un autovehicul. Ești avertizat mai des, dar acest lucru te face mai atent.

Mercedes Sprinter - Blind Spot Assist

 

Iată încă un aspect important al sistemelor de siguranță pe care cei de la Mercedes Sprinter l-au luat în considerare și care te ajută și pe tine, ca șofer, contribuind la siguranța ta. Mercedes Sprinter – Blind Spot Assist reprezintă un mare ajutor!