mercedes sprinter brake assist pro

Ce rol are Brake Assist Pro la Sprinter?

Sistemul de asistență la frânare (Brake Assist Pro)

Ți s-a întâmplat să fii la volan și într-o fracțiune de secundă să frânezi, dar într-un mod prea ezitant? De cele mai multe ori, unii șoferi tind să apese pedala de frână cu întârziere. Acest lucru poate cauza incidente minore sau majore. 

 

Poate ești un șofer grăbit și îți place să ajungi la timp la destinație, dar se întâmplă să ai parte și de oameni la volan fără experiență care îți fac viața amară. Ești conștient de trafic, dar în mod imprevizbil mașina din fața ta frânează brusc. Se întâmplă una din cele două variante: eziți să frânezi la timp sau nu ai fost suficient de atent încât să apeși frâna.

 

În astfel de situații, se produc multe accidente, unele mai grave altele mai puțin grave. Ca urmare a acestor probleme, cei de la Mercedes Sprinter au luat în calcul dezvoltarea unui sistem de siguranță și anume, asistența la frânare sau Brake Assist pro.

 

Acest sistem a fost conceput pentru situațiile în care frânarea de urgență trebuie aplicată. Defapt, ce face acest asistent de frânare? Te ajută să eviți o posibilă coliziune cu mașina din față.

 

Iată cum funcționează:

 

1.Asistentul de frânare detectează din timp frânarea de urgență. În funcție de viteza pe care o ai, acesta va ajusta forța de frânare combinată în același timp cu sistemul de antiblocare la frânare, care evită blocarea roților.

asistent frana sprinter

 

 

2. Cu ajutorul senzorilor multipli care activează pe o rază de 200m în față și 3 benzi laterale, permit asistentului de frânare să prevină o coliziune. Un sistem de radar mediu acționează pe o lungime mai scurtă, dar cu raza unghiului mai mare. Alți doi senzori acționează pe o rază de 30 m și 80 de grade vizibilitate.

sensors sprinter

 

 

3. În momentul în care senzorii anunță posibila coliziune, asistentul de frânare va optimiza frânele în timp ce șoferul apasă pedala de frână. Dacă sistemul nu detectează din partea șoferului acțiunea de frânare, acesta va iniția automat frâna de urgență.

sisteme de siguranta

 

 

4. Dacă sistemul se activează automat pentru frâna de urgență, acesta va anunța șoferii din spatele tău prin senzorii de lumină prevăzuți la becurile din spate, ca să eviți astfel ciocnirea cu mașina din spate.

senzor de lumina

 

 

Iată încă un sistem care contribuie la siguranța șoferilor. Dacă ești în situația în care vrei și trebuie să-ți schimbi duba, ia în considerare acest aspect.