Ai o dubă? 5 afaceri pe care le poți face cu o duba

Dacă îți place să lucrezi pentru tine și ai prefera să fii în mișcare, atunci o afacere făcută cu o autoutilitară ar putea fi o variantă bună.

Poți dezvolta o afacere care poate fi mult mai profitabilă decât un job de zi cu zi sau pur și simplu să îți folosești duba ca să câștigi ceva bani în plus pentru concediu.

În acest articol vom folosi cuvintele autoutilitară și dubă ca termeni interschimbabili.

Indiferent de felul în care intenționezi să lucrezi, iată câteva idei despre cum să-ți folosești autoutilitara (sau autoutilitarele) ca afacere.

 

1. Servicii de livrare rapidă, curierat în oraș cu autoutilitara (afacere locală)

asistent vant lateral

Vânzările online cresc în fiecare an, majoritatea cumpărăturilor fiind efectuate cu doar câteva click-uri.

Multe firme oferă acum livrare în decursul a două zile (sau chiar în aceeași zi), dar pentru clienții care au nevoie de ceva livrat în regim de urgență, livrarea de a doua zi nu ar fi convenabilă.

Dacă ai una sau mai multe autoutilitare poți obține un contract de subcontractare pentru firmele mari de curierat și să beneficiezi de un venit constant. Tot ce trebuie să faci e să iei legătura cu ei, să vezi condițiile în care îți poți oferi serviciile și să începi cât mai repede.

 

2. Transporta diverse mărfuri

lucruri interesante despre ford transit

Dacă ești într-o formă fizică bună și nu ai probleme să efectuezi lucrări de ridicare, utilizarea dubei pentru o afacere de transportat diferite obiecte în orașul tău sau în zonă este o opțiune viabilă.

Mai ales în orașele mari, oamenii își mută mereu lucrurile dintr-o parte în alta și au nevoie de o mașină mai mare pentru transport, așa că nu va exista niciodată un deficit de oportunități. Totuși, ceea ce trebuie să iei în considerare este că vei avea nevoie de cel puțin o altă persoană care să te ajute sau clientul să asigure încărcarea și descărcarea mărfii.

În mod alternativ, îți poți marca afacerea ca o operațiune stereotipă „Omul cu duba”, în care îți oferi utilitara și o pereche suplimentară de mâini pentru a-l ajuta pe client să-și transporte bunurile.

 

3. Transport persoane 

Mercedes Sprinter

Astăzi sunt multe companii care caută mijloace de transport pentru a-și transporta angajații din diferite locații (în special din satele dimprejurul orașelor) spre locul de muncă și înapoi acasă. 

Dubele pot fi modificate așa încât să ofere până la 15 locuri pentru pasageri, cu suficient spațiu pentru a transporta pe toată lumea confortabil. Cele mai potrivite dube pentru o astfel de afacere sunt Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter, Ford Transit etc.

 

4. Închirieri de dube

Opel Vivaro

Dacă utilitara ta stă inactivă și nu ai timp pentru un al doilea job, poți să o închiriezi altor persoane.

Aceasta este o idee de afaceri puțin riscantă, deoarece te bazezi pe oameni să îți aducă duba înapoi și să o păstreze în condiții bune. 

S-ar putea să fie nevoie să investești într-un dispozitiv de urmărire și o anumită protecție legală. În plus, clienții pe care reușești să îi obții vor trebui să-și facă propria asigurare.

 

5. Transport marfă intern sau internațional

Iată o altă idee grozavă de afacere: gândește-te să-ți folosești duba/dubele pentru a transporta marfă, atât în țară, cât și în străinătate.

Poți oferi servicii de transport mobilă, electrocasnice, materiale de construcții, piese auto sau diferite colete, pachete, bagaje și obiecte personale.

Folosind o bursă europeană de transport, care îți facilitează realizarea de contacte cu proprietarii de mărfuri, poți vizualiza în timp real noi postări de transport sau mărfuri disponibile, din domenii ca: alimentație și agricultură, transport, construcții, depozitare și logistică, servicii și altele.

O altă alternativă ar fi să obții un contract cu firme care au de transportat marfă regulat în diferite locații din țară sau străinătate.

Și viața se schimbă…  

 

Așadar, dă-i drumul!

 

Există o mulțime de afaceri pe care le poți începe atunci când ai una sau mai multe utilitare. 

Poți câștiga mai mulți bani prin toate aceste afaceri și dacă ai deja o dubă, ești la jumătatea drumului. 

Vei economisi banii pe care ar fi trebuit să îi dai pe birouri sau spații de lucru și vei putea ține afacerea în mișcare pentru a atrage clienți noi.

Succes!